tirsdag den 7. maj 2019

ARISTOCATS (1971-dub): Se filmen og mød de danske stemmer

På søndag 12. maj præsenterer Med Dansk Tale i samarbejde med Cinemateket "Aristocats" (1970) ved en særforestilling i Biffen Aalborg.

Visningen er en unik lejlighed for at opleve Disneys tegnede klassiker med de gode, gamle danske stemmer, såsom Preben Neergaard som Thomas O'Malley, Susanne Bruun-Koppel som Duchess og Bjørn Watt-Boolsen som butleren Edgar.

Bruun-Koppel vil selv være til stede og introducere filmen sammen med Brian Iskov fra podcasten.

> Køb billet til "ARISTOCATS" med introduktion

I nedenstående artikel fra Ekstra Bladet 8. december 1971 præsenteres såvel filmen som de oprindelige danske stemmer i tekst og billede. Rollelisten i 1971 talte også Jesper Klein i to roller, Ove Sprogøe som musen Roquefort, Torben Hundahl og Walt Rosenberg som hundene Napoleon og Lafayette samt Mime Fønss og Vera Gebuhr som de herlige engelske gæs.


Sven Methling instruerede den første danske dub af "Aristocats", som blev indspillet på Nordisk Film Junior til biografpremieren i 1971. Mange fans anser for denne udgave for den eneste "rigtige", men den er aldrig blevet udgivet på video og har ikke været i biografdistribution siden 1988.

For til repremieren i 1994 besluttede Disney Character Voices at erstatte det gamle lydspor med nye stemmer. Derfor er det Søren Pilmark og Natasja Arcel, vi har hørt som O'Malley og Duchess på alle tilgængelige videoformater (VHS, dvd, Blu-ray og VOD) siden 1994. Kun Otto Brandenburg medvirker i begge versioner som den jazzede Scat Cat.

Polydor udsendte dele af den oprindelige lydside på LP'en "Aristocats: Fortællingen og sangene fra den originale danske udgave af Walt Disneys film" i 1971 - men desværre kun i uddrag, bundet sammen af Ove Sprogøes fortællerstemme.

> Hør mere om de nye stemmer i afsnit 7 af MED DANSK TALE


Ingen kommentarer:

Send en kommentar